Welkom op de site van de
Voorschotense Visserij Belangen

Vissen in en rondom Voorschoten.

 

Wij ontvangen nog regelmatig vragen over vissen in Voorschoten en omgeving, het is heel eenvoudig.

-Bent U jonger dan 14 jaar, dan heeft U nodig:

Voor 1 hengel de Jeugdvergunning of voor 2 hengels en vissen met kunstaas de Jeugdvispas.

-Bent U ouder dan 13 jaar, dan heeft U nodig:

De V.V.B. Vispas, het boekje “Gezamenlijke Lijst van Nederlandse viswateren” en de V.V.B. Verenigingslijst. Deze drie vormen Uw vergunning.

De V.V.B. heeft het “volledige visrecht” op al het water wat in eigendom of in beheer is bij Gemeente Voorschoten. Deze wateren staan niet in het boekje Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren. Dit betekend dat U alleen met een V.V.B. Vispas/Vergunning in deze wateren mag vissen. Op onze “Verenigingslijst van viswateren” staat het gehele gebied beschreven en staan de uitsluitingen op de achterzijde in het reglement. Daarnaast mag U met de V.V.B (Jeugd)Vispas vissen in 80% van de Nederlandse viswateren welke staan vermeld in het boekje.

Rondom Voorschoten is dat: 

De Korte Vliet” met 2 hengels, dit staat op blz. 240 in dit boekje.

De Vlietlanden” met 2 hengels, dit staat op blz. 240 in dit boekje.

Nachtvissen

Binnen gemeente Voorschoten is alleen voor V.V.B. leden die in bezit zijn van een persoonlijke “Nachtvergunning”. Op deze vergunning staan op de achterzijde de visplaatsen vermeld met plattegrond(en) en een aanvullend reglement. Onder nachtvissen wordt verstaan: de tijd tussen 2 uur na zonsondergang tot 1 uur voor zonsopkomst. Op internet of via de krant kunt U zien welke tijd hiervoor per dag is vastgesteld.

Tentje of paraplu.

Alles waar een visser onder kan zitten wordt wettelijk gezien als onderkomen, hierover is geen discussie mogelijk. Deze regels zijn vastgelegd in de kampeerwet en overgenomen in de APV van de gemeente, afwijkende regels staan ook vermeld in het genoemde boekje. Zo mag U bij ons alleen maar nachtvissen met een goedgekeurde tent op vastgestelde visplaatsen voor maximaal 48 uur.

Het is en blijft altijd Uw verantwoordelijkheid voor het hebben van de juiste vergunningen. Het niet hebben of kunnen tonen van de nodige vergunningen is tegenwoordig kostbaar, de boetes zijn behoorlijk pittig en beginnen met drie cijfers. Je kunt er bij ons minimaal 4 jaar voor vissen.

Voor informatie over vergunningen, klik hier.

Voor lidmaatschap prijzen, zie onder knop aanmelden.