Welkom op de site van de
Voorschotense Visserij Belangen

Rosenburgh

Het landgoed Rosenburgh staat bekend voor zijn rust en natuur waardoor er meerdere ‘gebruikers’ aanwezig zijn. I.v.m. de honden is het verstandig om Uw tas/koffer dicht te houden.

Voor het zwemmen van honden zijn twee plaatsen toegewezen (zie kaartje).

De singels zijn voor Hsv V.V.B. een paradijs waarin leden zich kunnen toeleggen op het vangen van diversen soorten vis, o.a. Karper tot +/- 20 pond, Zeelt tot +/- 7 pond, Snoek tot +/- 80 cm en diversen soorten witvis waarbij de voorn de boventoon voert. De rondzwemmende karpers hebben wel last van dressuur, waardoor het juist een uitdaging is om hierop te vissen.

De visplaatsen zijn allen voorzien van paaltjes met nummers, deze komen overeen met de nummers op het kaartje. Om de natuur te beschermen bent U verplicht om van deze plaatsen gebruik te maken.

De Visplaatsen zijn in de gemeentelijke APV vergunning vastgelegd. De oevers zijn in 2012 vernieuwd en blijft de kant van de begraafplaats een natuurlijke oever, d.w.z. deze oever laat men verwilderen, tevens is er een voorziening gemaakt waardoor vers water kan worden ingelaten.

Voor het nachtvissen is een persoonlijke nachtvergunning verplicht.

 

Rosenburgh via Googel 2015