Welkom op de site van de
Voorschotense Visserij Belangen

Jeugd viscursus 2019.

 foto viscursus 2019jpg

Jullie hebben allemaal je best gedaan en zonder problemen het diploma gehaald, namens het bestuur gefeliciteerd.

Elk jaar hebben wij wel deelnemers waarvan wij denken, gaat dat wel goed komen op het examen. Er was er geen één die moeite had met de vragen, alleen de vraag over de zwemblaas blijft toch elk jaar een moeilijke. Maar door de vraag even iets anders te stellen kwam het antwoord toch nog. Goed gedaan!

Het goed kunnen vissen komt vanzelf, als je maar veel gaat vissen, de basis hebben jullie nu geleerd en wensen wij jullie veel succes aan het water. Met behulp van de lesmiddelen van Sportvisserij Nederland werden in 4 avonden door onze vismeester de fijne kneepjes bij gebracht. Tijdens de cursus hebben jullie geleerd wat er in en om het water zich afspeelt. Het belangrijke is om jullie te leren dat je respect moeten opbrengen voor een levend wezen en het bewegen in de natuur. Dus de vis met een natte hand beet pakken, netjes de haak met een halensteker uit de bek halen of als dat niet gaat de draad af te knippen, maar zeker niet gaan trekken of rukken. De praktijkavond vinden jullie nog steeds de leukste, dat er weinig vis werd gevangen is voor ons ook altijd een gok. Dat zal heus nog weleens voorkomen, gewoon doorgaan is het beste wat je kunt doen. De examenochtend begon om +/- 10 uur en waren jullie voorzien van drinken, het zou een warme ochtend worden. De eerste vis werd al gauw gevangen. Daarna  stijgt de spanning van doe ik het goed en dan komt Ruud ook nog eens met die examenvragen. Door de warmte (om 11.00 uur was het al 24 gr.) hebben wij het wat ingekort en waren om 11.30 uur al weer terug bij Topaz en hebben jullie eerst wat te drinken gekregen, dat hadden jullie wel verdiend. Door jullie enthousiasme maar ook van de ouders, blijven wij dit graag doen. Wij kijken alvast uit naar 2020. Vertel het aan jullie vriendjes of vriendinnetjes, vanaf 1 maart 2020 kunnen deze weer inschrijven, kijk op de website bij ‘Kalender’ of bij Verhoog en in de Bibliotheek.

Wij willen Dierenspeciaalzaak Verhoog en de mensen van Topaz bedanken, mede door deze is dit mogelijk gemaakt.

Het cursusteam.

PS. Wij verwachten jullie natuurlijk wel op 31 augustus bij het Jeugdkampioenschap van Voorschoten, hier zijn mooie prijzen te verdienen. Er is al verteld, het is helemaal GRATIS! Zet het alvast in je (school)kalender..
Sinds 1998 geven wij een viscursus voor de jeugd van 10 t/m 13 jaar.

Cursusavonden zijn in mei en worden de juiste datums via onze kalender, de nieuwsbrief, de krant Groot Voorschoten, bij Dierenspeciaalzaak Verhoog en in de Bibliotheek bekend gemaakt. Locatie van de cursus: Woonzorgcomplex TOPAZ, Prof. Einsteinlaan 2.
Deze cursus kan samenvallen met de avondvierdaagse, hierdoor kan een week vertraging ontstaan. Deze cursus start vanaf het moment dat we 5 kinderen hebben en is het maximum 10 deelnemers.
Uw bijdrage in de kosten zijn € 5, -
Wat krijgt de cursist voor Uw bijdrage?
Hengelsport materiaal, o.a. een hengel en viskoffer met inhoud en Cursusmaterialen van Sportvisserij Nederland.
De lessen worden gegeven door ervaren vissers/bestuursleden welke zeer gemotiveerd zijn om dit te kunnen overdragen aan de jeugd. De kinderen leren de volgende zaken: theorie, praktijk, biologie, natuur en milieu. Daarnaast leren wij uw zoon of dochter een haakje aanzetten, dobber uitpeilen, voer maken, kortom het omgaan met de hengel en andere materiaal. Wij leren ze elkaar te helpen en naar elkaar te luisteren, maar ook om respect op te brengen voor een ander kind die er anders over denkt. Na het examen krijgen zij tevens het Jeugdlidmaatschap van de VVB voor het lopende jaar.
Inschrijven voor de jeugdcursus.
Jongens en meisjes die mee willen doen kunnen zich vanaf 1 februari inschrijven door € 5,00 over te maken op Betaalrekening IBAN NL18INGB0005659161 t.n.v. Voorschotense Visserij Belangen onder vermelding van Jeugdviscursus, de naam en geboortedatum van de cursist.
Sluitdatum 30 april.
AVG.
Tijdens de cursus, praktijkavond en op de examen ochtend bestaat de kans dat er foto’s worden gemaakt door ouders, door bestuur VVB en plaatselijke pers. Heeft U hiertegen bezwaar dan dient U dit kenbaar te maken bij het bestuur.
Nadere informatie bij het secretariaat van de Voorschotense Visserij Belangen,
Tel. 06-42910002 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.